Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

Groningen verstrekt subsidies voor cultuur, evenementen en MKB-initiatieven

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben diverse subsidies verstrekt op het gebied van cultuur, evenementen en initiatieven vanuit het MKB.

In het kader van de derde tender Activiteitenbudget Het verhaal van Groningen zijn drie aanvragen gehonoreerd. De Stichting Geschiedschrijving Oldambt ontvangt € 6.000 voor het project WesterwOLDamster geschiedenis. De Stichting BUOG krijgt een subsidie van € 20.000 voor locatietheatervoorstelling Grensland. Aan de Stichting Samenwerkende Nautische Organisaties Groningen wordt een subsidie van € 7.500 verstrekt voor Verhalen van de Zee tijdens Winterwelvaart. Er kan nog steeds subsidie vanuit deze regeling worden aangevraagd. De laatste tender sluit op 31 oktober 2013.

In het kader van de achtste ronde van de regeling Budget Evenementen zijn subsidies verleend aan Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken voor de Landelijke intocht Sinterklaas 2013 ( € 35.000), aan de Stichting Samenwerkende Nautische Organisaties Groningen voor WinterWelvaart 2013 (€ 22.500) en aan het Veenkoloniaal Museum voor de Letlanddagen Veendam 2013 (€ 2.500). Aanvragen voor subsidie kunnen doorlopend worden ingediend.

Ook werd er weer subsidie verleend vanuit het Programma Innovatief en Duurzaam MKB. Het bedrijf Viscosyn Coatings BV te Groningen ontvangt een bedrag van € 33.375 voor het project "Ontwikkelen en vermarkten innovatieve isolerende verf". Voor deze regeling kunnen geen aanvragen meer worden ingediend. Het subsidiebudget is uitgeput.

Terug naar overzicht