Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

NRO-oproep PromoDoc 2022 open voor aanvragen

Met een PromoDoc-beurs kunnen kandidaten die recent afgestudeerd zijn met een (onderzoeks)master een promotietraject combineren met lesgeven op een school. Het programma beoogt om meer jonge academici in de gelegenheid te stellen lesgeven en onderzoek te combineren. Daarmee wordt zowel een bijdrage geleverd aan het terugdringen van het lerarentekort als aan het dichter bij elkaar brengen van onderwijs en onderzoek.

In aanmerking komen beginnende leraren in het primair onderwijs die ambiëren om voor de klas te staan en tegelijk promotieonderzoek te verrichten.

Kandidaten vragen voor vijf jaar een beurs aan van 0,6 fte om gedurende die periode onderzoek te doen dat resulteert in een promotie. De subsidie voor deze aanstelling omvat € 43.500 per jaar (maximaal € 217.500 in totaal voor de aanstelling van vijf jaar). Daarnaast is er voor iedere laureaat een materieel budget van maximaal € 3350 per jaar beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen. De deadline voor het indienen van intentieverklaringen is 3 november 2022. Aanvragen kunnen vervolgens tot en met 6 december 2022 worden ingediend.

Terug naar overzicht