Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

€ 3 miljoen voor beter onderwijs aan nieuwkomers

Door de oorlog in Oekraïne vangt Nederland momenteel een groot aantal ontheemden op. Een deel daarvan is onderwijs- en leer- of kwalificatieplichtig. Dit zorgt ervoor dat meer scholen dan voorheen in aanraking komen met onderwijs aan nieuwkomers.

Scholen die de subsidie ontvangen mogen deze gebruiken om andere scholen te ondersteunen bij het geven van onderwijs aan nieuwkomersleerlingen. Bijvoorbeeld door hun kennis of expertise over het geven van onderwijs aan nieuwkomersleerlingen te delen. De subsidie is niet bedoeld om daadwerkelijk onderwijs te geven aan nieuwkomersleerlingen.

Alleen besturen van scholen die zijn opgenomen op de lijst bij de subsidieregeling kunnen de subsidie aanvragen. Dit kan van 15 september tot en met 15 oktober 2022. In totaal is € 3 miljoen subsidie te verdelen, zo meldt de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Zie ook: https://www.dus-i.nl/actueel/nieuws/2022/09/02/subsidie-voor-ondersteuning-onderwijs-aan-nieuwkomersleerlingen en https://www.dus-i.nl/subsidies/expertisedeling-nieuwkomers

Terug naar overzicht