Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

Regeling Family Next Overijssel ruim twee jaar langer open

De provincie Overijssel heeft zowel de aanvraagperiode als de looptijd van de Subsidieregeling Family Next Overijssel (USOVFNO) verlengd tot en met 1 december 2023 (was 1 september 2021).

Op basis van de regeling kunnen familiebedrijven die deelnemen aan het programma Family Next subsidie ontvangen voor de realisatie van een transitieplan. In het programma Family Next werkt de provincie samen met het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Deventer en Ondernemend Twente om Overijsselse familiebedrijven verder te helpen. De ondersteuning richt zich op drie thema’s: digitalisering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging.

Aanmelden voor het programma staat open voor Overijsselse familiebedrijven die ten minste vijf medewerkers in dienst hebben. Deelnemers aan het programma krijgen een intake en worden gekoppeld aan een ervaren ondernemer (coach). Zij ondersteunen familiebedrijven bij het uitwerken van een transitieplan op een of meerdere van de thema’s digitalisering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging.

Subsidie kan vervolgens worden aangevraagd voor de uitvoering van het transitieplan, waarin is opgenomen welke activiteiten dan wel investeringen een bedrijf de komende periode moet uitvoeren op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging. De subsidie bedraagt maximaal 100% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 1000 en een maximum van € 2000 per familiebedrijf.

Terug naar overzicht