Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

Vervolg op komst voor programma 'Ik Ben Drents Ondernemer'

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Drenthe willen het Drentse midden- en kleinbedrijf (mkb) de komende vier jaar blijven ondersteunen vanuit het programma Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO).

Met dit programma wil de provincie bijdragen aan het behoud en waar mogelijk uitbreiden van de werkgelegenheid in Drenthe. Ondernemers krijgen hulp bij alle fases van hun bedrijfsvoering. Speciale aandacht is er voor start, innovatie, groei, export en ondernemerschap. GS vragen Provinciale Staten (PS) in de Statenvergadering op 11 november 2020 een bedrag van € 3.484.150 beschikbaar te stellen voor het vervolg van het programma.

Eén herkenbaar ondernemersloket
De basis voor het vervolg is in de afgelopen jaren gelegd: in het huidige IBDO kunnen ondernemers met hun individuele vraag terecht bij de adviseurs, zijn er netwerkbijeenkomsten en speciale programma's waarin ondernemers samen met studenten onderzoeken waar kansen liggen voor bijvoorbeeld het exporteren van hun product.

Naast individuele trajecten op maat, gaan ondernemers nog meer van elkaar leren. En zeker ook van het onderwijs, waar hedendaagse kennis en jonge potentiële arbeidskrachten het bedrijfsleven verder kunnen brengen om nog meer klaar te zijn voor de toekomst. Nieuw is dat meerdere initiatieven, zoals de OndernemersFabriek Drenthe en Kennispoort Drenthe, geïntegreerd worden in Ik Ben Drents Ondernemer. Zo komt er voor de Drentse ondernemers een breed scala aan dienstverlening vanuit één herkenbaar ondernemersloket, zo meldt de provincie.

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@136677/ondernemersloket/ en https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/gs-besluiten/@136678/gs-besluitenlijst-1/

Terug naar overzicht