Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

Wijziging STEP en FEH per 1 september 2015

Op 29 juli 2015 heeft Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst een wijziging gepubliceerd voor de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) en de Regeling fonds energiebesparing huursector (FEH). Hiermee zijn meer garanties ingebouwd om te zorgen dat de werkelijke energetische staat van de huurwoningen overeenkomt met de gegevens in de aanvraag. De wijzigingen zijn per 1 september 2015 ingegaan.

Aanvragen die voor 1 september 2015 zijn ingediend of waarvoor subsidie is verleend, kunnen eenmalig worden ingetrokken en opnieuw worden aangevraagd. Dit kan tot en met 2 november 2015. Pas na het intrekken van de eerste aanvraag, kan een nieuwe aanvraag worden ingediend. Ook verhuurders waarvan de aanvraag voor 1 september 2015 is afgewezen, kunnen opnieuw een aanvraag indienen mits deze voldoet aan de gewijzigde voorwaarden. Verhuurders die al gestart zijn met de renovatie, hebben ook de mogelijkheid om de oude aanvraag in te trekken. Klik hier voor meer informatie over het al dan niet intrekken van uw aanvraag.

De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) geeft een extra impuls aan de investeringen in energiebesparing in de bestaande voorraad woningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Voor de STEP-regeling kunnen aanvragen worden ingediend tot en met 31 december 2017. Met de Regeling fonds energiebesparing huursector wordt een extra impuls gegeven aan investeringen in energiebesparing in de huursector. Woningcorporaties en verhuurders die tenminste vijf woningen renoveren tot zeer energiezuinige woningen, kunnen in aanmerking komen voor een lening met lage rente.
Voor de FEH-regeling kunnen aanvragen worden ingediend tot en met 30 september 2019.

Terug naar overzicht