Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

NWO stelt ruim € 9 miljoen beschikbaar voor talentvolle jonge onderzoekers

NWO stelt in totaal ruim € 9 miljoen beschikbaar voor het opleiden van jong toptalent. Het bedrag wordt verdeeld over elf onderzoeksscholen, die elk € 850.000 subsidie ontvangen. Hiermee kan elke instelling vier promovendi aanstellen. De financiering is een onderdeel van het Graduate Programme van NWO. Het doel van dit programma is de vorming van een excellente onderwijs- en onderzoeksomgeving voor zeer talentvolle jonge onderzoekers. In totaal hebben zestien scholen subsidie aangevraagd.

Klik hier voor de lijst van honoreringen.

Graduate Schools maken onderdeel uit van een of meerdere universiteiten/instituten en richten zich op zeer talentvolle studenten met interesse in een academische carrière. Tijdens hun masterstudie kunnen ze binnen de onderzoeksscholen kennismaken met het doen van wetenschappelijk onderzoek.

De Graduate Schools kunnen de meest talentvolle studenten uit binnen- en buitenland aantrekken en daaruit kunnen de onderzoekers met de beste vooruitzichten gekozen worden voor een promotieplek. De uitstekende onderwijs- en onderzoeksomgevingen zijn ontwikkeld naar voorbeeld van de meest succesvolle initiatieven wereldwijd.

Terug naar overzicht