Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
2

Geneesmiddelen - Uitreiking Galenusprijzen op 7 oktober

Op 7 oktober 2014 vindt de uitreiking van de Galenusprijzen 2014 plaats. Deze bestaan uit de Galenus Geneesmiddelenprijs en de Galenus Researchprijs en worden elk jaar toegekend aan het meest innovatieve en betekenisvolle geneesmiddel dat in het voorafgaande jaar in Nederland op de markt is gebracht, respectievelijk aan een veelbelovende jonge onderzoeker. De feestelijke ceremonie is tijdens de Figon Geneesmiddelendagen van 6 tot en met 8 oktober.

De Galenus Geneesmiddelenprijs bestaat uit een gouden medaille en beloont het meest betekenisvolle en innovatieve geneesmiddel voor humaan gebruik. De Galenus Researchprijs, bestaande uit een gouden medaille en een geldprijs ter waarde van € 5.500, bekroont een wetenschappelijk onderzoek dat van grote betekenis is voor en direct betrekking heeft op fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek.

Daarnaast bestaat ook de Internationale Galenusprijs. Deze wordt tweejaarlijks uitgereikt door een internationale jury. Alle winnaars van een nationale Galenus Geneesmiddelenprijs dingen automatisch mee naar deze hoogste onderscheiding voor farmacotherapie ter wereld.

Kandidaten konden tot en met 18 april 2014 worden aangemeld.

Terug naar overzicht