Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
2

Mondriaan Fonds start Bijdrage Kunstboekenbeurzen

Het Mondriaan Fonds wil de internationale positie, bekendheid en waardering voor de hedendaagse beeldende kunst uit Nederland versterken. Nederlandse uitgevers van kunst(enaars)boeken van levende beeldend kunstenaars uit Nederland en uitgevers van publicaties over hedendaagse beeldende kunst uit Nederland in de 21e eeuw kunnen vanaf nu een bijdrage aanvragen van minimaal € 1.500 en maximaal € 3.000 voor deelname aan een kunstboekenbeurs.

De boeken moeten worden getoond op buitenlandse kunstboekenbeurzen van internationaal belang. Hiervan wordt eens per twee jaar een nieuwe lijst opgesteld. Voor de komende periode kunnen aanvragen worden ingediend voor deelname aan één van de volgende kunstboekenbeurzen: 

Aanvragen voor een bijdrage aan een andere internationale kunstboekenbeurs worden ter beoordeling voorgelegd aan een adviescommissie. De bijdrage is afhankelijk van het percentage boeken of publicaties dat op de beurs getoond wordt. Indien dit minder is dan 25%, wordt de bijdrage niet verstrekt. Een Bijdrage Kunstboekenbeurzen kan op elk moment van het jaar worden aangevraagd. Een aanvraag voor deelname aan een kunstbeurs die op de lijst voorkomt moet minimaal een maand voor de aanvang van de beurs worden ingediend. Binnen een maand wordt een beslissing genomen over het al of niet toekennen van een financiële bijdrage.

Terug naar overzicht