Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
2

Filmfonds kondigt oproep aan voor kinderdocumentaires

Het Filmfonds heeft, in samenwerking met HUMAN, Cinekid en IDFA, een nieuwe regeling aangekondigd, gericht op de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele lange documentaires voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aanvragen voor ´Dok junior´ kunnen worden ingediend tot en met 11 oktober. Het gaat in eerste instantie om een pilot. Er kunnen twee documentaires worden ontwikkeld, waaruit er één geselecteerd wordt voor een realiseringsbijdrage.

Scenaristen, regisseurs en producenten worden uitgenodigd om in teamverband voorstellen in te dienen. Uit de ingezonden plannen van de eerste ronde worden door de selectiecommissie maximaal 4 projecten geselecteerd waarvan de teams medio november 2018 hun plan mogen pitchen. Hierna worden 2 projecten geselecteerd die een bijdrage krijgen van het Filmfonds voor scenario-ontwikkeling.

 

De toe te kennen bijdragen zijn volgens de richtlijnen van de categorie Documentaire (Screen NL). De bijdragen voor scenario ontwikkeling is voor maximaal twee projecten. Er wordt ten hoogte € 27.000 verstrekt aan een team bestaande uit producent, regisseur, scenarist of researcher. De realiseringsbijdrage ter waarde van maximaal € 220.000 is bestemd voor één project. Deze vergoeding wordt verstrekt voor de realisering van het filmplan, inclusief de geoormerkte bijdragen voor productie,-ontwikkeling, sales deliveries, autodescriptie en ondertiteling. 

 

Het project heeft een lengte van minimaal 70 minuten en is bestemd voor kinderen van 9-12 jaar en hun familie. 

Terug naar overzicht