Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
2

Stand van zaken Tijdelijke regeling stimulering huisvesting vergunninghouders op 1 augustus 2017

Verhuurders die huisvesting voor vergunninghouders willen realiseren, kunnen sinds 1 februari 2016 subsidie aanvragen voor de realisatie van woonvoorzieningen, via de Tijdelijke regeling stimulering huisvesting vergunninghouders. Tot en met 1 augustus 2017 is € 487.500 aan subsidie verstrekt en een budget van € 23.062.500 gereserveerd.

Voor de regeling heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken € 87,5 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. Voorgenomen investeringen kunnen tot 31 oktober 2018 worden aangemeld.

 

De subsidie per vergunninghouder betreft volwassenen van minimaal 18 jaar en ouder. De woonvoorziening kan huisvesting bieden aan gezinnen, echter voor de huisvesting van kinderen ontvangt een verhuurder geen subsidie.

 

Er zijn 2 huurcontracten mogelijk:

  • de verschillende bewoners huren samen de gehele woning en hebben ieder een eigen slaapkamer. Er is hierbij sprake van één gezamenlijk huurcontract;
  • de verschillende bewoners huren ieder afzonderlijk een kamer van de verhuurder. De huurcontracten betreffen dan onzelfstandige woonruimten.

Terug naar overzicht