Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
2

Subsidieprogramma Vitale Vakantieparken Drenthe van start

Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Een programma voor ondernemers met de potentie om met hun vakantiepark tot de (inter)nationale top te gaan behoren.

Met behulp van het REX-programma worden ondernemers uitgenodigd om door te groeien naar de (inter)nationale top binnen hun eigen segment. Daarmee dragen zij bij aan de positionering van Drenthe als zogeheten Oer-Provincie en als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming.

Om dit te bereiken is Vitale Vakantieparken Drenthe op zoek naar ambitieuze ondernemers die zich verder willen ontwikkelen. Ook nieuwe ondernemers en investeerders in Drenthe kunnen deelnemen aan het REX-programma. De subsidie die een ondernemer kan ontvangen voor een vakantiepark bedraagt maximaal € 100.000. Voorwaarde is een gedegen en goedgekeurd parkprojectplan gericht op kwaliteitsverbetering, innovatie en verduurzaming én een eigen bijdrage van 2/3 van de totale investering.

Ondernemers kunnen zich vanaf 1 juli 2020 aanmelden voor het REX-programma via www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Over Vitale Vakantieparken Drenthe
Het programma Vitale Vakantieparken wil een kwalitatieve impuls aan de Drentse recreatiesector geven. De provincie Drenthe werkt in het programma samen met gemeenten, Recreatieschap Drenthe en Hiswa-RECRON aan het optimaliseren van het aanbod van vakantieparken en campings.

Het programma richt zich specifiek op drie zaken: excelleren, transformeren en vitalisering & preventie. Het programma wil het aantal goedlopende parken verdubbelen en daar waar parken geen recreatieve toekomst meer hebben, helpen te transformeren naar een andere bestemming met als doel een vitalere recreatiesector binnen de provincie Drenthe.

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@136423/recreatie/

Terug naar overzicht