Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
2

Friese anderhalvemeterregeling 13 juli open voor recreatie- en toerismesector

Vanaf 13 juli 2020 kunnen ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector subsidie aanvragen uit de nieuwe (nog te publiceren) anderhalvemeterregeling.

De provincie geeft met behulp van deze onlangs al aangekondigde nieuwe regeling tot € 1500 subsidie voor aanpassingen die bedrijven moeten realiseren voor de anderhalvemetereconomie. Er is bijna € 1 miljoen beschikbaar. Aanvragen kan bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, via www.snn.nl/anderhalvemeterregelingfrl.

Ondernemers kunnen maximaal 50% subsidie krijgen op de gemaakte kosten voor de aanpassingen, met een minimumbijdrage van € 1000 en een maximumbijdrage van € 1500. Ook ondernemers die sinds de persconferentie van 6 mei 2020 al maatregelen hebben getroffen en kosten hebben gemaakt, kunnen een beroep doen op de regeling, die voluit 'Subsidieregeling COVID-19-maatregelen VTE-sector Fryslân' komt te heten. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van ontvangst van de aanvraag.

"Deze regeling is bedoeld als steuntje in de rug voor ondernemers die moeten investeren om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen. De provincie wil zoveel mogelijk bedrijven in deze voor Fryslân zo belangrijke sector helpen om te voldoen aan de nieuwe eisen", aldus Fries gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder in een toelichting.

Zie ook: https://www.snn.nl/nieuws/anderhalvemeterregeling-fryslan-13-juli-open-voor-toerismesector

Terug naar overzicht