Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
2

NWO publiceert Open Competitie ENW - GROOT

NWO heeft de Open Competitie Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) - GROOT gepubliceerd. Vanaf 1 december 2018 kunnen onderzoekers in samenwerking (consortia) aanvragen indienen voor nieuwsgierigheidsgedreven, ongebonden fundamenteel onderzoek op de onderzoeksterreinen van het NWO-domein ENW en daarmee de gelegenheid en vrijheid krijgen om excellente, uitdagende en innovatieve onderzoekslijnen te versterken en/of uit te breiden. De deadline voor een vooraanmelding is 12 februari 2019.

GROOT-subsidies zijn bedoeld voor consortia waarin onderzoeksgroepen door samenwerking een meerwaarde creëren ten opzichte van afzonderlijke KLEIN-subsidies. Belangrijke criteria zijn een uitstekende track record en de kwaliteit van de behaalde wetenschappelijke resultaten van de aanvrager(s). De GROOT-subsidies bieden onderzoekers gelegenheid en vrijheid om excellente, uitdagende en innovatieve onderzoekslijnen te versterken en/of uit te breiden.

 

Er is voor 2019-2020 € 25 miljoen beschikbaar. Een bijdrage ligt tussen de € 1 miljoen en € 3 miljoen. De deadline van een uitgewerkte aanvraag is 5 september 2019.

Terug naar overzicht