Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
2

Aanmelden projecten voor de 6e batch van Young Expert Programme water en agrofood

Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, geregistreerd in Nederland en betrokken bij de uitvoering van OS-gerelateerde projecten in het buitenland, kunnen tot en met 14 september 2015 een lokaal project aanmelden, waarop een Young Expert kan worden ingezet. Dit kan een jonge Nederlandse professional zijn of een jonge lokale professional. De Young Expert-positie is additioneel aan het project en heeft een duidelijke taakomschrijving inclusief een leerplan. De Young Expert wordt minimaal 1 en maximaal 2 jaar uitgezonden en ingezet op het betreffende project in een OS-gerelateerde activiteit binnen één van de landen uit de landenlijst Fonds Duurzaam Water. 


Het YEP Water is een gezamenlijk programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Netherlands Water Partnership (NWP). De inzet van de Young Expert is gelieerd aan één of meer van de volgende drie thema’s:

• efficiënt waterbeheer, met name in de landbouw;

• verbeterd stroomgebiedbeheer en veilige delta’s;

• toegang tot schoon drinkwater en sanitatie.

YEP Agrofood is een gezamenlijk programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Food & Business Knowledge Platform. De inzet van de Young Expert is gelieerd aan één of meer van de volgende drie thema’s:
• uitbannen van de huidige honger en ondervoeding;

• bevorderen van inclusieve en duurzame groei in de agrarische sector;

• realiseren van ecologisch houdbare voedselsystemen.

Terug naar overzicht