Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
2

Oproep Gouden KIEM-competitie voor beste chemische start-up (€ 18.750)

Bij NWO kunnen tot en met 30 september 2014 start-ups worden genomineerd voor de Gouden Kiem, een prijs voor de beste chemische start-up 2014. In de Topsector Chemie bruist het van nieuwe bedrijfjes die resultaten van wetenschappelijk onderzoek omzetten in commerciële producten en diensten. Het NWO-gebied Chemische Wetenschappen en het TKI Nieuwe Chemische Innovaties willen met de prijs deze jonge bedrijvigheid zichtbaar maken en het meest bijzondere voorbeeld daarvan belonen.

De doelen van de Gouden KIEM-competitie zijn: 

Het belonen van een start-up die in het chemische domein een bijzondere verbinding laat zien tussen valorisatie van (academische) kennis, innovatie van een product of dienst, en de ambitie om te groeien; 
Bekendheid geven aan (het bestaan van) start-ups in het chemische domein; 
Bekendheid geven aan het subsidieinstrument KIEM, dat samenwerking tussen start-ups (of andere MKB-bedrijven) en universiteiten/HBO’s stimuleert.

De winnende start-up ontvangt een prijs die bestaat uit een beeldje ‘De Gouden Kiem’, een KIEM-subsidie van € 18.750 en een artikel dat gewijd wordt aan de start-up in Elements 2015.

Terug naar overzicht