Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

Ruim 200 aanvragen voor tweede oproep European City Facility

De European City Facility (EUCF) ondersteunt Europese gemeenten bij de ontwikkeling van investeringsconcepten met betrekking tot de implementatie van activiteiten uit hun klimaat- en energieactieplannen.

De 31 mei 2021 gesloten tweede oproep heeft meer dan 200 aanvragen opgeleverd, zo meldt de EUCF op Twitter. De ingediende aanvragen – die afkomstig zijn van gemeenten uit alle EU-lidstaten – gaan nu het beoordelingsproces in, waarna later dit jaar bekend zal worden gemaakt aan welke aanvragers een subsidie van € 60.000 wordt toegekend. In totaal is een budget van € 4,14 miljoen te verdelen.

In oktober/november 2021 zal een derde oproep worden geopend, in mei/juni 2022 gevolgd door een vierde oproep.

Over de EUCF
Het doel van de EUCF is het ondersteunen van Europese gemeenten en lokale overheden bij de ontwikkeling van investeringsconcepten met betrekking tot de implementatie van activiteiten uit hun klimaat- en energieactieplannen. Het uiteindelijke streven van de EUCF – die is opgezet met steun uit het Europese R&D-kaderprogramma Horizon 2020 – is bouwen aan een substantiële pijplijn van duurzame energie-investeringsprojecten in Europese gemeenten.

In aanmerking voor ondersteuning komen gemeenten en lokale overheden uit de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk. De EUCF heeft een voorkeur voor aanvragen van samenwerkende gemeenten/lokale overheden. Ondersteuning kan worden aangevraagd voor activiteiten gericht op de ontwikkeling van investeringsconcepten ter versnelling van de investeringen in duurzame energie. Te ondersteunen activiteiten kunnen onder meer (technische) haalbaarheidsstudies, marktanalyses, belanghebbendenanalyses, juridische, economische en financiële analyses, risicoanalyses en coördinatie- en organisatieactiviteiten omvatten.

De ondersteuning voor het ontwikkelen van een investeringsconcept bestaat uit een vast subsidiebedrag van € 60.000. Aanvragen kunnen na publicatie van een oproep tot het indienen van voorstellen online worden ingediend bij de EUCF. Het aanvraagproces bestaat uit twee stappen: een eerste check of men in aanmerking komt en vervolgens eventueel een volledige aanvraag.

Terug naar overzicht