Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

Subsidiemodule Duurzame Innovatieve Scheepsbouw gepubliceerd

De subsidie is bedoeld om de introductie van vernieuwende, experimentele technologieën in de markt voor scheepsnieuwbouw en -ombouw mogelijk te maken die bijdragen aan duurzame ontwikkeling op het gebied van emissievermindering, alternatieve brandstoffen, geluid of een duurzame levenscyclus. De regeling is, waar mogelijk, zo veel mogelijk afgestemd op de Subsidieregeling Innovatieve Zeescheepsbouw (SIZ) en de Subsidieregeling Innovatieve Scheepsbouw (SIS) die tussen 2007 en 2014 waren geopend.

De subsidiemodule Duurzame Innovatieve Scheepsbouw is bedoeld voor ondernemers in de scheepsbouw die een scheepsbouwinnovatieproject willen uitvoeren. Uw project bestaat uit de experimentele ontwikkeling van nieuwe of verbeterde producten bij de bouw of verbouw van een schip of de bouw van een drijvende en bewegende offshore-constructie. Het betreft een vernieuwing ten opzichte van de in de scheepsbouwsector gewoonlijk binnen de Europese Unie beschikbare en gebruikte oplossingen, waarvan de implementatie of toepassing een risico voor technologische of industriële mislukking inhoudt. 

 

De subsidie bedraagt maximaal 25% van de subsidiabele kosten en bedraagt maximaal 30% van het voor deze openstelling beschikbare subsidieplafond (€ 4,6 miljoen). Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 juli 2017 tot en met 31 oktober 2017. 

 

 

Terug naar overzicht