Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

ZonMw call Langer zelfstandig met dementie gepubliceerd

De vorige week aangekondigde oproep Creative Health - Langer zelfstandig met dementie is gepubliceerd. Tot en met 29 september 2015 kunnen bij ZonMw onderzoeks- en innovatieprojecten worden ingediend. Met de opening van de call is de samenwerking tussen de topsectoren Creatieve Industrie en LifeSciences&Health (ook bekend onder de naam Holland Health) concreet geworden. In 2014 is deze samenwerking gestart onder de naam Create Health. De maximale subsidie bedraagt 50% tot € 700.000. De minimale subsidiebijdrage is € 230.000.

De oproep richt zich breed op slimme innovaties, waarbij gedacht kan worden aan apps, games, robotica, slim (ver)bouwen, slimme stoffen, materialen en hulpmiddelen etcetera. Creatieve werkwijzen en methoden kenmerken zich door de gekozen stakeholder centraal te stellen en daadwerkelijk bij het onderzoek en ontwikkelingen te betrekken en telkens bevindingen met hen te testen. Bij creatieve werkwijzen en methoden kan gedacht worden aan: agile, iteratief, design thinking/service design, ontwerp van het proces rondom de gedragsverandering met veel momenten van interactie, test en reflectie waarbij het meenemen van de persoonlijkheid en ingevingen van de onderzoekers en ontwerpers niet geschuwd hoeven te worden. Door deze werkwijzen en methoden te gebruiken, is het de bedoeling via het onderzoek achter de effecten te komen op het veld van langer zelfstandig zijn van mensen met een vorm van dementie en hun omgeving.

ZonMw en de topsectoren Life Sciences & Health (LSH) en Creatieve Industrie (CI) roepen onderzoekers uit zowel de creatieve industrie als het dementieonderzoek op om in publiekprivaat (PPS) consortiumverband een aanvraag in te dienen.

4 juni a.s. wordt in De Vrije Wolf in Utrecht een matchmakingevent georganiseerd voor partners die deel willen nemen aan de call. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via createhealth@clicknl.nl.

Terug naar overzicht