Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

Zeeland stemt in met Uitvoeringsovereenkomst Interreg VA Vlaanderen-Nederland

Gedeputeerde staten van Zeeland hebben ermee ingestemd om voor de periode tot 2021 het grensoverschrijdend programma Interreg VA-Vlaanderen-Nederland mee uit te voeren. Het programma biedt samenwerkingsprojecten van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden mogelijkheden voor subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het programma richt zich op innovatie, duurzame energie, milieu en arbeidsmarkt.

Het Interreg-programma tussen Vlaanderen en Nederland wordt uitgevoerd op het grondgebied van (delen van) de vijf Vlaamse provincies en de drie zuidelijke Nederlandse provincies. In Vlaanderen gaat het om de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant (enkel het arrondissement Leuven) en West-Vlaanderen (met uitzondering van de arrondissementen Veurne en Ieper). Aan Nederlandse zijde wordt het gebied naast Zeeland nog gevormd door Limburg en Noord-Brabant.

Interreg Vlaanderen-Nederland zal vermoedelijk € 152 miljoen aan middelen krijgen vanuit het EFRO, in de periode 2014-2020.

Terug naar overzicht