Nieuws

jun
2

SBIR tender Satellietgebruik bij inspecties gepubliceerd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Netherlands Space Office (NSO) roepen ondernemers op, om nieuwe producten te ontwikkelen met satellietdata die bijdragen aan de efficiŽntie en effectiviteit van inspecties bij de NVWA. De beste ideeŽn krijgen een opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek in het kader van het Small Business Innovation Research Programma (SBIR, fase 1). De beste haalbaarheidsonderzoeken krijgen een vervolgopdracht om een prototype te ontwikkelen en te demonstreren (SBIR, fase 2). Aanvragen kunnen tot en met 26 juni 2015 worden ingediend. Het totale budget voor de oproep is € 140.000.

De maximale bijdrage per haalbaarheidsonderzoek in fase 1 bedraagt € 10.000. Er worden maximaal vier haalbaarheidsstudies aanbesteed. Het maximale bedrag per project in fase 2 bedraagt € 40.000. Het aantal te honoreren projecten voor fase 2 is afhankelijk van de prijs voor de best beoordeelde offertes in fase 1 en 2. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

De NVWA organiseert op 8 juni voor belangstellenden een informatiemiddag. Aanmelden is mogelijk via e-mail, onder vermelding van persoons- en bedrijfsgegevens. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 13.30 uur, op het hoofdkantoor van de NVWA aan de Catharijnesingel in Utrecht.

Het SBIR is een op innovatie gericht programma voor kleine en middelgrote bedrijven. Via het SBIR programma ontwikkelen midden- en kleinbedrijven (mkb) in opdracht van de overheid innovaties die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd krijgen de bedrijven een kans om nieuwe en innovatieve producten, processen en diensten te ontwikkelen.

Terug naar overzicht