Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

Amsterdam introduceert jongerenvouchers voor start op arbeidsmarkt

De gemeente Amsterdam stelt jongerenvouchers beschikbaar aan werkgevers, die Amsterdamse werkloze jongeren een baan aanbieden. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 27 jaar zonder uitkering, die een start willen maken op de arbeidsmarkt. Indien de werkgever een arbeidsovereenkomst aanbiedt voor minimaal 6 maanden en voor minimaal 16 uur per week, bedraagt de subsidie eenmalig € 1.000. Bij een leerwerkovereenkomst (BBL) voor tenminste een jaar bedraagt de subsidie eenmalig € 1.500.

In aanmerking komen dienstverbanden en leerwerkbanen die zijn gestart in de periode 1 juni 2015 tot en met 30 juni 2018. Voor de start van het dienstverband dient de werkgever te informeren bij de gemeente Amsterdam of de jongere tot de doelgroep van de jongerenvouchers behoort. Zes tot acht maanden na de start van het dienstverband kan uitbetaling van de jongerenvoucher worden aangevraagd.

De jongerenvoucher is van toepassing op jongeren zonder uitkering. Voor jongeren met een uitkering zijn voor de werkgever andere regelingen beschikbaar, zoals de tijdelijke loonkostensubsidie.

Terug naar overzicht