Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

€ 24 miljoen toegekend in tweede tranche Regionaal investeringsfonds mbo

Minister Bussemaker (OCW) heeft bekendgemaakt dat de aanvragen van 29 samenwerkingsverbanden zijn gehonoreerd in de tweede tranche van het Regionaal investeringsfonds mbo. Hiermee is € 24 miljoen subsidie gemoeid. Dit bedrag wordt aangevuld met twee derde cofinanciering van het bedrijfsleven en de regio, waarmee een totale investering van € 72 miljoen ontstaat voor het opstarten van deze duurzame publiek-private samenwerkingsverbanden. In totaal werden 53 aanvragen ingediend.

Een overzicht van goedgekeurde aanvragen in de tweede tranche (evenals de eerste tranche) is hier te vinden. Het investeringsfonds moet mbo-scholen en bedrijfsleven stimuleren samen in en met de regio te investeren in onderwijs waar studenten leren werken met moderne materialen en technieken op school, zodat zij beter worden voorbereid op de toekomstige praktijk. De aanvragen zijn ingediend door samenwerkingsverbanden van mbo-scholen, bedrijven, zorg- en welzijnsinstellingen, aangevuld met gemeenten, provincies, vmbo-scholen en hogescholen. Een onafhankelijke commissie onder leiding van Arie Kraaijeveld heeft de voorstellen beoordeeld op criteria als aansluiting onderwijs arbeidsmarkt, uitvoerbaarheid en duurzaamheid van het samenwerkingsverband.

Met het Regionaal investeringsfonds mbo stelt Bussemaker in vier jaar tijd (2014-2017) in totaal € 100 miljoen beschikbaar voor innovatieve samenwerking in het beroepsonderwijs. Voorwaarde is dat de subsidie door regionale overheden en het bedrijfsleven wordt aangevuld met twee derde cofinanciering. Totaal komt er daarmee uiteindelijk € 300 miljoen beschikbaar voor betere aansluiting van het beroepsonderwijs op de praktijk. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal € 200.000 en maximaal € 2 miljoen in totaal voor een periode van 4 jaar. De eerstvolgende aanvraagperiode is geopend van 1 tot en met 31 januari 2016.

Terug naar overzicht