Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

Europese subsidie voor projecten in Nijmegen en Zutphen

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling heeft opnieuw een bijdrage geleverd aan Gelderse projecten. Het Radboudziekenhuis in Nijmegen ontvangt ruim 270.000 voor de ontwikkeling van FlowPlast, een nieuw hydrogel-wondverband. De gemeente Zutphen ontvangt vanuit EFRO 500.000 voor het weer uitgraven van de gedempte Noorderhaven, die nu een recreatieve functie zal krijgen.

Flowplast kan worden gebruikt voor de behandeling van chronische wonden. De thermo-reversible hydrogel is ontwikkeld door het Institute for Molecules and Materials van de Radboud Universiteit Nijmegen, Radboud UMC en Chiralix en levert naar schatting 21 nieuwe banen op. Vanuit het Gelderse EFRO budget wordt € 271.318 verstrekt. De projectpartners investeren zelf € 267.071 in het ontwerp. De verwachting is, dat er daarnaast nog circa € 100.000 aan private vervolginvesteringen zullen komen.

Het Zutphense Noorderhavenproject maakt deel uit van een groter plan, om bedrijventerrein De Mars te revitaliseren. In dit grotere geheel wordt samengewerkt met onder meer de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, en het Waterschap Rijn & IJssel. Met het herstel van de haven krijgt de economische en recreatieve structuur een extra impuls. Er ontstaat een aantrekkelijke locatie voor wonen, werken en recreëren. Er is ruimte aan ongeveer 100 arbeidsplaatsen.

Terug naar overzicht