Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
2

€ 1 miljoen voor saneren asbestdaken van Overijsselse bedrijven

Overijssel krijgt € 1 miljoen subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) om de asbestdaken van bedrijven in de provincie te kunnen saneren. In november 2013 sloot een samenwerkingsverband van gemeenten, provincie en bedrijven hiervoor al de intentieovereenkomst 'Asbest van het bedrijfsdak' af.

Voor het bedrag van € 1 miljoen werd op 2 juni 2014 door Staatssecretaris Mansveld van I&M en gedeputeerde Bakker van Overijssel een overeenkomst getekend. De subsidie is een beloning voor de stimulerende aanpak van de provincie. Asbest van het bedrijfsdak heeft als doelstelling, vóór eind 2018 80% van de asbestdaken van de bedrijfsgebouwen vervangen te hebben door energiezuinige, duurzame daken.

In Overijssel komt relatief veel asbest op daken en gevels voor. Mansveld streeft naar een landelijk verbod voor alle asbesthoudende daken en gevelbekleding met ingang van 2024. Zij wil de maatregel vanaf 2016 in laten gaan, zodat er nog acht jaar gelegenheid is de asbestdaken en de asbest gevelbekleding te laten verwijderen.

Het Overijsselse samenwerkingsverband bestaat momenteel uit Regio Oost, Pioneering, UNETO-VNI en de gemeenten Enschede, Hardenberg, Olst-Wijhe, Steenwijkerland, Wierden en Zwartewaterland. Naar verwachting zullen de komende maanden meerdere gemeenten zich bij het samenwerkingsverband aansluiten.

Terug naar overzicht