Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
2

STAP-budget binnen enkele uren alweer uitgeput

Zo'n 38.000 aanvragers kregen subsidie toegekend, maar nog veel meer mensen visten achter het net. Volgens het UWV waren maandagochtend ongeveer 257.000 apparaten ingelogd om subsidie aan te vragen. Aanvragers gebruiken wel vaak verschillende apparaten tegelijk om de kans op succes te vergroten, zo meldt ook Het Financieele Dagblad (FD).

De STAP-regeling, waarmee mensen een cursus of opleiding kunnen volgen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken, blijft dus enorm populair. De regeling geeft mensen de kans hun situatie op de arbeidsmarkt te versterken. Geïnteresseerden kunnen de subsidie met een maximum van € 1000 één keer per jaar aanvragen.

Dit jaar zijn er nog drie nieuwe momenten waarbij mensen in aanmerking komen voor de STAP-regeling. De volgende aanvraagperiode start op maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur. Na 2023 wordt er geen budget meer beschikbaar gesteld voor de regeling.

Zie ook: https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal en https://fd.nl/samenleving/1474999/stap-subsidiepot-weer-binnen-enkele-uren-leeg-jbe3cawIgdfg

Terug naar overzicht