Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
2

LIOF introduceert de MKB Transitie Lening

Het doel van dit nieuwe instrument is het ondersteunen van gevestigde mkb-bedrijven in Limburg, die stappen willen zetten op weg naar een slimme, duurzame en gezonde samenleving. Het gaat hierbij om bedrijven die willen investeren in de transities energie, circulariteit, gezondheid of digitalisering. Daarbij valt te denken aan het verduurzamen en/of digitaliseren van het productie- of werkproces of het investeren in een slimme innovatie.

Het is belangrijk dat er een businessplan ligt waaruit het economische en maatschappelijke potentieel blijkt. Bovendien moet er sprake zijn van concrete impact op één van de vier transities: energie, circulariteit, gezondheid of digitalisering.

De MKB Transitie Lening betreft een achtergestelde lening die maximaal 50% van de totale investeringsbehoefte bedraagt. De hoogte van de financiering is minimaal € 50.000 en maximaal € 250.000. De lening moet in uiterlijk zeven jaar afgelost zijn. De rente is marktconform.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij LIOF.

Zie ook: https://liof.nl/mkbtl en https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2023/mei/lening-mkb-ers-willen-verduurzamen/

Terug naar overzicht