Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
2

Filmfonds maakt nieuwe Teledoc-oproepen bekend voor filmmakers voor 2018

Het Filmfonds roept documentairemakers op, plannen in te dienen voor de tweede of derde ronde van het Teledoc-project van dit jaar. De deadlines zijn respectievelijk 11 juni en 1 oktober 2018. Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijke Nederlandse connectie.

De films, waarvoor een vergoeding kan worden aangevraagd, hebben een lengte tussen de 75 en 90 minuten.

 

Aanvragen kunnen worden ingediend door een onafhankelijke documentaireregisseur, of een documentaireproducent in samenwerking met een regisseur. Wanneer een regisseur een plan zelfstandig indient en zijn of haar voorstel wordt geselecteerd, wordt, in samenspraak met omroep en Filmfonds, gezocht naar een producent waarmee men de film verder kan ontwikkelen. De bijdrage is maximaal € 20.000 voor ontwikkeling en proefopnamen en maximaal € 300.000 voor realisering. 

 

Er worden maximaal 10 bijdragen voor ontwikkeling en 5 bijdragen voor realisering van Teledocs per jaar toegekend. De geselecteerde plannen ontvangen een ontwikkelingsbijdrage voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door het Filmfonds en de publieke omroepen, voor mogelijke realisering.

Terug naar overzicht