Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
2

Filmfonds opent binnenkort nieuwe regeling voor Filmproductie in Nederland

De stimuleringsmaatregel Netherlands Film Production Incentive is een nieuwe stimuleringsmaatregel van het Nederlands Filmfonds. De internationale lancering is op 16 mei 2014, tijdens het filmfestival van Cannes.

De stimuleringsmaatregel wordt naar verwachting binnenkort goedgekeurd door de Europese Commissie. Belangstellenden kunnen tijdens het festival tot en met 22 mei 2014 terecht bij het Filmfonds in het Nederlandse paviljoen. Potentiële aanvragers kunnen voor meer informatie ook contact opnemen met het Filmfonds, om informatie in te winnen. Dit is mogelijk van 19 mei tot en met 4 juni, tussen 15.00 en 16.30. Vooraf intekenen is gewenst. Ten slotte organiseert het Filmfonds op 26 mei nog een informatiebijeenkomst.

Er staan in principe dit jaar 3 deadlines gepland voor de nieuwe stimuleringsmaatregel. De eerste is op 5 juni. Om deze indienronde zo goed mogelijk voor te bereiden, vraagt het Fonds producenten, die van plan zijn een aanvraag in te dienen voor de eerste ronde, contact op te nemen met M. van Melick. De regeling zal na goedkeuring worden gepubliceerd op de website van het Filmfonds.

Terug naar overzicht