Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

ZonMw-oproep dagactiviteiten thuiswonenden met dementie

Op basis van deze oproep, 'Begeleidings- en leertraject Dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie', kan subsidie worden aangevraagd voor het opzetten van een begeleidings- en leertraject binnen het ZonMw-programma Dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie. Met dit traject worden gemeenten met elkaar verbonden en geïnspireerd bij het realiseren van een aanbod van zinvolle dagactiviteiten op gemeentelijk niveau, dat aansluit op de behoefte van thuiswonende mensen met dementie in hun dagelijks leven. Daarnaast wordt hierover kennis gegenereerd, verspreid en geborgd.

Een aanvraag kan worden ingediend door een consortium dat bestaat uit partijen die samen de benodigde expertise hebben om de doelen van de oproep realiseren. Dit zijn bijvoorbeeld maar niet uitsluitend: lectoraten, practoraten, universiteiten, kennisinstellingen, adviesbureaus, of onderzoeksbureaus.

Het begeleidings- en leertraject ondersteunt circa 50 gemeenten die een project uitvoeren binnen het programma Dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie. Dit wordt gedaan door de projecten te verbinden en te inspireren bij het realiseren van zinvolle dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie in de gemeente. Daarbij ligt de nadruk op het aansluiten van de activiteiten op de behoefte van de mensen met dementie en hun dagelijks leven. Daarnaast worden ervaringen en kennis uit de projecten gebundeld, verrijkt, verspreid en geborgd.

Voor dit begeleidings- en leertraject is maximaal € 200.000 beschikbaar, dit is tevens het budget voor de oproep. De maximale looptijd van het traject is 14 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 21 mei 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Terug naar overzicht