Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

Drenthe maakt nieuwe LEADER-openstelling bekend

Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen, natuurlijke personen en samenwerkingsverbanden van deze partijen. Subsidie kan worden aangevraagd voor de uitvoering van concrete acties die bijdragen aan de doelen en resultaten genoemd in de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) Oost-Drenthe of de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) West-Drenthe.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 50.000 tot maximaal € 125.000 per project.

Aanvragen kunnen van 8 april 2024 tot en met 21 oktober 2026 worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Een aanvraag dient, om in het daaropvolgende kwartaal beoordeeld te worden, compleet en uiterlijk te worden ingediend tijdens de twee jaarlijkse tranches die lopen tot en met 6 mei dan wel 21 oktober van elk kalenderjaar.

Per tranche is voor zowel Oost-Drenthe als West-Drenthe een bedrag van € 500.000 te verdelen. Voor 2024 tot en met 2026 is in totaal dus € 6 miljoen LEADER-subsidie beschikbaar.

Terug naar overzicht