Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

SIDN fonds opent nieuwe call 'Grip op desinformatie'

SIDN fonds (SIDN), dat tot doel heeft om bij te dragen aan een sterk internet voor iedereen, heeft de nieuwe call 'Grip op desinformatie' opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Met behulp van deze al aangekondigde call is het fonds op zoek naar voorstellen voor tools en instrumenten om meer grip te krijgen op desinformatie binnen de Nederlandse context. De focus van de oproep is tweeledig:

  • 1) Oproep voor tools die inzicht geven in de mechanismes achter desinformatie: deze tools maken zichtbaar hoe desinformatie onderdeel is geworden van de informatiestromen op de bekende platforms en hoe desinformatie die informatiestromen beïnvloedt. Ze laten zien welke impact dat heeft op de manier waarop burgers worden geïnformeerd over belangrijke maatschappelijke onderwerpen;
  • 2) Oproep voor tools die internetgebruikers en journalisten grip geven op desinformatie. Het is van belang om tools te ontwikkelen die burgers in staat stellen desinformatie te herkennen en zich ertegen te wapenen. Daarnaast is het fonds op zoek naar tools die journalisten kunnen helpen om desinformatie op te sporen, te identificeren en te ontkrachten.


Per project kan een aanvraag tot maximaal € 50.000 worden ingediend. De call staat open tot en met 3 mei 2021 (13.00 uur).

Kijk voor meer informatie op: https://www.sidnfonds.nl/grip-op-desinformatie

Terug naar overzicht