Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

Oproep implementatie- en opschalingscoaching zorginnovaties

Er is een nieuwe oproep gepubliceerd binnen het Programma zorg voor innoveren (PZVI). Doel van dit programma is het ondersteunen van zorginnovatoren bij de implementatie en opschaling van hun innovatie.

Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland, de Zorgautoriteit, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMw. Deze organisaties fungeren binnen het programma als één centraal aanspreekpunt om zodoende zorginnovatoren verder te kunnen helpen bij hun innovatie.

Naast het bieden van advies en het organiseren van netwerk- en informatiebijeenkomsten, is het binnen Zorg voor innoveren mogelijk om een aanvraag te doen voor de subsidie implementatie- en opschalingscoaching. Deze subsidieregeling biedt financiële ondersteuning bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk van een zorgaanbieder of ontwikkelaar van een zorginnovatie. Voor de vierde oproep binnen deze regeling is een budget van € 700.000 beschikbaar.

In aanmerking komen:

  • aanbieders van zorg en/of ondersteuning vallend onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet;
  • gemeenten en gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en);
  • ontwikkelaars van een zorginnovatie in samenwerking met een aanbieder van zorg en/of ondersteuning vallend onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet.


Met de subsidie kan men een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. Deze coach adviseert over de implementatie en opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. Daarbij kan gedacht worden aan het opstellen en uitvoeren van implementatieplannen, het navigeren door wet- en regelgeving, en de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk. De coach wordt nadrukkelijk niet ingezet voor advies en begeleiding ten behoeve van de (door)ontwikkeling van de innovatie.

Per aanvraag kan maximaal € 5000 (inclusief eventueel verschuldigde btw) worden aangevraagd met een maximale looptijd van vier maanden. De subsidie mag alleen worden ingezet om de adviesdiensten van de coach te vergoeden.

Aanvragen kunnen tot en met 18 mei 2021, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet, het online indiensysteem van ZonMw. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/implementatie-en-opschalingscoaching-ronde-4/

Terug naar overzicht