Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

NWO trekt € 13 miljoen uit voor onderzoek naar coronavirus

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gaat in totaal € 13 miljoen beschikbaar stellen voor onderzoek naar het corona-/COVID-19-virus.

Het gaat ten eerste om een budget van € 10 miljoen, dat wordt ingezet naast de € 10 miljoen die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) beschikbaar stelt via ZonMw. Hoe NWO – in samenwerking met ZonMw – dit budget precies in gaat zetten, zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Daarnaast zal NWO € 1,5 miljoen inzetten voor gericht en urgent onderzoek naar het COVID-19-virus. Deze toezegging is een aanvulling op de financiering die eerder door VWS (€ 4 miljoen) en ZonMw (€ 1 miljoen) hiervoor beschikbaar is gesteld.

NWO reserveert ten slotte ook € 1,5 miljoen voor niet-medisch onderzoek dat erop gericht is van de zich ontwikkelende crisis te leren. Het betreft onderzoek dat real-time datavergaring vergt of waarvoor geldt dat real-time datavergaring sterk bij zal dragen aan de kwaliteit van op de crisis aangepast lopend onderzoek.

Zie ook: https://www.nwo.nl/algemeen/over-nwo/coronavirus/coronavirus

Terug naar overzicht