Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

Publieke en private partners gezocht voor onderzoeksprogramma circulaire economie

Materialeninstituut M2i is initiatiefnemer van een breed, landelijk consortium dat zich gaat bezighouden met circulaire thema’s rondom materialen in de gebouwde omgeving. NWO heeft in 2018 voor het eerst een cross-over call uitgeschreven. M2i heeft een voorstel ingediend voor de sociale uitdaging 'climate action, environment, resource efficiency and raw materials'. Dit voorstel is goedgekeurd voor de laatste ronde. Het definitieve voorstel zal op 21 mei 2019 worden ingediend.

De nadruk in het voorstel ligt op onderzoek naar circulaire duurzame materialen en elektronica/componenten die worden gebruikt in de stedelijke omgeving, met name in de bouw en infra-sector. M2i is bezig met het uitbreiden van het consortium. Naast innovatief materiaalonderzoek zal er gekeken worden naar de economische en maatschappelijke context, m.a.w. LCA’s, nieuwe business modellen, certificering, smart logistics, big data en andere aspecten.

 

M2i nodigt geïnteresseerde partijen - zowel private als publieke partijen, groot en klein - die zich bezig houden met een of meerdere van deze thema’s, uit om zich aan te sluiten bij het consortium. Meer informatie vindt u op de website. Voor meer informatie over deelname kunt u contact opnemen met Harald Kerp, via 06 25 057 505 of h.kerp@m2i.nl

Terug naar overzicht