Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

Vooraankondiging ZonMw subsidieronde leernetwerken hbo v-docenten en wijkverpleegkundigen

ZonMw laat weten dat op 14 april 2015 een subsidieronde wordt opengesteld binnen het programma ‘Zichtbare schakel fase 2: Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen. De proep is gericht op deskundigheidsbevordering van docenten verpleegkunde en beginnende en ervaren wijkverpleegkundigen door het stimuleren van de (door)ontwikkeling van duurzame leernetwerken op het gebied van de wijkverpleging.

Aanvragen kunnen ingediend worden door onderwijsinstellingen die de hbo bachelor verpleegkunde aanbieden. Een onderwijsinstelling kan slechts bij één subsidieaanvraag betrokken zijn. Het is verplicht dat om de subsidie gezamenlijk aan te vragen met in ieder geval één en het liefst meerdere praktijkorganisaties waarbinnen wijkverpleegkundigen werkzaam zijn. Klik hier voor meer informatie.

Het doel van het ZonMw-programma Zichtbare schakel fase 2 – Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen is tweeledig:

• Impuls geven aan het vergroten van de competenties van (nieuwe) wijkverpleegkundigen betreffende hun hernieuwde positie in de wijk en de nieuwe taken rond indiceren en organiseren van zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet (vanaf 2015);

• Impuls geven aan het vergroten van het aantal wijkverpleegkundigen.

Terug naar overzicht