Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

Zeeland subsidieert proeftuin Biobased Infra

De provincie Zeeland maakt bekend dat zij een subsidie van € 120.000 toekent aan het project Biobased Infra. De subsidie wordt verleend in het kader van de Economische Impuls Zeeland.
Het project beoogt concrete biobased technieken en producten te ontwikkelen en te demonstreren aan Zeeuwse bedrijven en overheden die werken aan de Zeeuwse infrastructuur. Voor het opstarten en begeleiden van het project wordt een projectbureau opgezet. Het bureau bestaat uit Economische Impuls Zeeland, Grontmij en Wageningen UR (University & Research centre). Dit moet de schakel vormen tussen de vragende overheden, onderzoeksinstellingen en marktpartijen. De provincie heeft de subsidie toegekend, omdat ervaring met toepassing en verwerking van biobased materialen het Zeeuwse MKB een belangrijk concurrentievoordeel kan opleveren. Een voorbeeld is het gebruik van reststromen van vezelgewassen, zoals vlas of olifantengras als betonversterker.
De looptijd van het project is twee jaar. De totale kosten bedragen € 584.950. Het ministerie van Economische Zaken, de deelnemende bedrijven, regionale overheden en onderzoeksinstanties dragen de resterende € 464.950 bij.
Het project past in de businesscase Biobased Economy van de Economische Agenda 2013-2015 van de Provincie Zeeland. Het totale budget voor deze periode bedraagt € 16,5 miljoen. In dit kader zijn negen businesscases vastgesteld.

Terug naar overzicht