Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

Subsidie toegekend voor onderhoud 74 Friese kerkgebouwen

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft 74 aanvragen gehonoreerd voor het onderhoud van rijksmonumentale kerkgebouwen in Friesland. Het gaat om een totaal subsidiebedrag van ruim € 1,6 miljoen. De aanvragen waren ingediend door de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen in Friesland (SBKGF). Zie hier voor een overzicht van de toekenningen.

Het betreft toezeggingen in de BRIM-subsidieregeling (instandhouding monumenten). Hierbij wordt uitgegaan van maximaal 1,5% subsidie ten opzichte van de herbouwwaarde. De subsidie is toegezegd over een periode van 6 jaar. De onderhoudssubsidie is in een aantal gevallen gekoppeld aan de subsidie, die door de provincie Friesland wordt gegeven voor restauraties. Jaarlijks kunnen aanvragen voor de BRIM-regeling worden ingediend in februari en maart. Om als professionele organisatie voor monumentenbehoud in aanmerking te komen, kunnen ieder jaar aanvragen worden ingediend van 1 januari tot en met 31 augustus.

SBKGF diende in totaal 86 aanvragen in, waarvan er 12 om budgettaire redenen werden afgewezen. Hieronder vallen vooral grotere kerken.

Terug naar overzicht