Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
2

HTSM-call 2014 geopend

Technologiestichting STW heeft de HTSM-call voor 2014 geopend. Onderzoeksvoorstellen kunnen ingediend worden tot en met 3 juni 2014. De deadline voor het insturen van toelichtingen is 13 mei 2014. De Open Call in de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) heeft als doel wetenschappelijke onderzoeksprojecten te financieren met een grote relevantie voor het Nederlandse hightech bedrijfsleven. De projecten moeten een bijdrage leveren aan minimaal één van de 17 roadmaps van de topsector HTSM. Deze roadmaps zijn Advanced Instrumentation, Aeronautics, Automotive, Components and Circuits, Embedded Systems, Healthcare, High Tech Materials, ICT, Lighting, Mechatronics/Manufacturing, Nanotechnology, Photonics, Printing, Security, Semiconductor Equipment, Solar en Space.

Het budget is maximaal € 9.200.000. De maximale bijdrage is € 500.000 per project. De totale cofinanciering moet tenminste 30% van de totale projectkosten bedragen en de financiële cofinanciering tenminste 15% van de totaal benodigde financiële middelen. De cofinancieringseis is hiermee ten opzichte van vorig jaar verlaagd.

De call valt onder het nieuwe IE-beleid (intellectueel eigendom) van STW. Dit is sinds 1 maart 2014 aangepast. Zo krijgen bedrijven die meer dan 30% bijdragen een optierecht op een royalty-vrij, niet-exclusief gebruik van de onderzoeksresultaten. Verder is het mogelijk dat bedrijven hun bijdragen optellen om tot meer dan 30% te komen. Het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) voor de topsector High Tech Systems en Materialen wil in 2020 de export verdubbelen. Samenwerking tussen bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen en overheden in innovatie-ecosystemen is noodzakelijk voor bedrijven om zich technologisch te kunnen handhaven in de wereldtop en om de ambitie te halen.

Terug naar overzicht