Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
2

ZonMw-oproep voor training digitale vaardigheden zorgmedewerkers

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het Programma zorg voor innoveren (PZVI). Het betreft de oproep 'Training tot Digicoach (ronde 2)'.

Het doel van deze voucherregeling is het vergroten van de digitale vaardigheden (digivaardigheid) van medewerkers van zorgorganisaties.

Zorgaanbieders (Zvw, Wlz, Wmo, Jeugdwet, forensische zorg) kunnen een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers te trainen tot digicoach. Een digicoach is een medewerker van een zorgorganisatie die collega’s ondersteunt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Een digicoach herkent collega’s met beperkte digitale ervaring en kan hen wegwijs maken in de digitale wereld. Een digicoach beschikt over coachende en didactische vaardigheden. Daarnaast beschikt een digicoach over ICT-basisvaardigheden, zoals werken met de computer, werken met een ECD/EPD en het gebruik van slimme zorgoplossingen zoals e-health.

De training tot digicoach bestaat uit twee trainingsdagen en een aantal vervolgsessies. De training wordt verzorgd door Q-Academie en Buro StrakZ. Er kan een voucher worden aangevraagd die het recht geeft om minimaal één en maximaal vier personeelsleden te trainen tot digicoach. Er zijn in deze ronde 80 vouchers beschikbaar. Aanvragen kunnen tot en met 30 maart 2021, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/training-tot-digicoach-ronde-2/

Over het programma
Het doel van het Programma zorg voor innoveren is het ondersteunen van zorginnovatoren bij de implementatie en opschaling van hun innovatie.

Terug naar overzicht