Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
2

Subsidie voor dorps- en buurthuizen in de provincie Groningen

Groningse dorps- en buurthuizen kunnen een beroep doen op een nieuwe subsidieregeling van de provincie Groningen.

Hiervoor is in totaal € 250.000 beschikbaar: € 200.000 vanuit het Coronafonds en € 50.000 vanuit de regeling Bewonersinitiatieven Nationaal Programma Groningen. Het geld is bedoeld voor anderhalvemetermaatregelen en voor het organiseren van activiteiten. De nog te publiceren regeling gaat per 1 maart in, zo meldt de provincie Groningen.

Per dorps-of buurthuis is er maximaal € 1250 beschikbaar voor kosten die zijn gemaakt om anderhalvemetermaatregelen te nemen en voor activiteiten die de gevolgen van de coronacrisis dragelijker maken voor inwoners. De regeling geldt van 1 maart tot en met 1 augustus 2021.

Coronafonds
Het coronafonds van de provincie is bedoeld om bedrijven en organisaties sterker uit de coronacrisis te laten komen. Daarbij ligt de nadruk op vrijetijdseconomie, scholing en het behoud van werkgelegenheid. De verdeling van het coronafonds – in totaal € 11,5 miljoen – gaat in nauwe samenwerking met bedrijven, organisaties en gemeenten.

Zie ook: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/tweeenhalve-ton-subsidie-voor-dorps-en-buurthuizen/ en https://www.provinciegroningen.nl/subsidies/coronafonds/dorpshuizen-en-buurthuizen/

Terug naar overzicht