Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
2

CZ Fonds rondt bestedingen van reserves af in 2018

In 1999 werd door CZ en andere verzekeraars besloten, de overgebleven reserves te besteden aan nieuwe initiatieven in de gezondheidszorg. Hiervoor werd door CZ het CZ Fonds opgericht. Destijds werd afgesproken, voor een periode van 20 jaar de reserves te besteden. Daarmee is 2018 dus het laatste jaar waarin de reserves als middelen worden toegekend. Dit betekent, dat alle projecten nog dit jaar afgerond moeten worden.

CZ laat tevens weten, dat het plafondbedrag van maximaal € 25.000 per toegekend project zal worden gehandhaafd. Dit betekent, dat de financieringsaanvraag niet hoger mag zijn dan dit maximum. Het CZ Fonds kent diverse aandachtsgebieden. Projecten kunnen ingediend worden op het gebied van: 

  • Preventie;
  • Kwaliteit van zorg;
  • Cliëntervaringen;
  • Informele zorg.

Aanvragen kunnen worden ingediend door instellingen in de gezondheidszorg en welzijnszorg in de regio’s Brabant (West-Brabant en Zuidoost-Brabant), Haaglanden, Limburg, Rijk van Nijmegen, Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. Incidenteel worden ook landelijke projecten en projecten in het buitenland ondersteund.

Terug naar overzicht