Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
2

Meer samenwerking op gebied van duurzaamheid in Noord-Nederland

Het noorden van Nederland moet gaan fungeren als aanjager voor de regionale economie, met nieuwe bouwmethoden en slimme energieoplossingen. Ook moeten Groningen, Friesland en Drenthe meer gaan samenwerken om economische groei te bewerkstelligen. Dit adviseert de Sociaal Economische Raad (SER) in 'KoersVAST 2.0', een adviesrapport aan de drie provincies.

De SER hoopt dat het Noorden zich dankzij de technologische ontwikkelingen minder afhankelijk kan maken van gaswinning en dat er met de innovaties wereldwijd geld kan worden verdiend, bijvoorbeeld door het verder ontwikkelen van zonne-energie en de opslag daarvan.

Om tot 2020 een economische groei van € 800 miljoen en 3.000 extra arbeidsplaatsen te kunnen creëren, formuleerde de SER tien actiepunten. Bovendien wil de SER, dat het aantal bedrijven dat gebruik maakt van innovatieregelingen en subsidies de komende tijd wordt verdubbeld van 300 naar 600. Om dat te kunnen bereiken, moet er door Groningen, Friesland en Drenthe een gezamenlijke agenda worden opgesteld.

De presentatie van KoersVAST 2.0 en de actieagenda voor groei in Noord-Nederland is op 6 maart a.s., om 15.00 uur in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Terug naar overzicht