Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
2

Borstkanker - Pink Ribbon call for proposals 2015 (€ 500.000)

Bij Pink Ribbon kunnen onderzoekers projectvoorstellen indienen voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van borstkanker. Deadline voor de call for proposals is 27 april 2015. De focus in de subsidieronde van 2015 ligt op jonge vrouwen (< 45 jaar). Het maximaal aan te vragen budget is € 500.000 voor een periode van maximaal 4 jaar. Studies van een kleinere omvang (tot € 250.000) komen nadrukkelijk in aanmerking.

Subthema’s voor 2015 zijn:

Gemetastaseerde ziekte;
Late gevolgen;
Erfelijkheid;
Therapie op maat; voorkomen van overbehandeling, bijvoorbeeld van typen van systemische therapie en loco regionale behandeling (dit thema is niet exclusief voor jonge patiënten).

De hoofdaanvrager/projectleider is tenminste gepromoveerd en heeft minimaal voor de duur van het project een aanstelling aan het uitvoerende instituut in Nederland. In aanmerking komen onderzoeksvoorstellen op translationeel en/of klinisch gebied. Basale studies of klassieke fase 3 studies, waarin een nieuw medicament wordt vergeleken met de geldende standaard, komen niet in aanmerking voor subsidie. Patiënten moeten aantoonbaar betrokken zijn bij het opzetten van de studie en ook bij de uitvoeringsfase (indien van toepassing).

Terug naar overzicht