Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
2

ZonMw-oproep voor Sportinnovator Vouchers 2021

ZonMw heeft de oproep Sportinnovator Vouchers 2021 geopend. De vouchers zijn één van de subsidiemogelijkheden binnen het programma Sportinnovator (SPORTINNO).

Het doel van de vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten, sportbonden en bedrijven te stimuleren. Daarnaast kan een Sportinnovator-centrum ook een voucher aanvragen voor het coördineren van het (regionale) Sportinnovator netwerk. De voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag vanuit de praktijk. De vraag moet betrekking hebben op een van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet voor het beantwoorden van een innovatievraag.

Onder innovatie wordt zowel technologische innovatie als sociale innovatie verstaan. Hieronder valt ook een nieuwe toepassing in de sport van een bestaand product of dienst (bijvoorbeeld vertaling vanuit een andere sector of toepassing in een andere regio). Het kan gaan om advies, onderzoek (bijvoorbeeld literatuur-, haalbaarheid-, markt- of effectonderzoek), doorontwikkeling, conceptontwikkeling, validatie/testen, prototyping, data-analyse of netwerkorganisatie.

Aanvragen kunnen worden ingediend door praktijkorganisaties (gemeenten, sportbonden of bedrijven) samen met een Sportinnovator-centrum. Dit is echter niet verplicht bij een aanvraag voor het coördineren van het netwerk. De praktijkorganisatie wordt opgevoerd als projectleider en mag maximaal twee vouchers ontvangen.

In totaal is er € 560.000 beschikbaar. Er zijn twee typen vouchers, een grote voucher van € 10.000 en een kleine voucher van € 5000. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal acht vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van € 40.000. Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2021, 12.00 uur worden ingediend via ProjectNet en worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/sportinnovator-vouchers-2021/

Terug naar overzicht