Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
2

LIOF lanceert nieuw programma voor de sector toerisme & recreatie

De Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF heeft samen met de provincie Limburg een nieuwe innovatieprogramma voor de sector toerisme & recreatie gelanceerd: LimburgToerisme (LIMTOER).

Het doel van het programma – waar € 2 miljoen voor beschikbaar is gesteld – is de sector toerisme & recreatie duurzaam te versterken door het initiëren en ondersteunen van innovaties met economische potentie die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. Met het programma willen LIOF en de provincie Limburg ondernemers motiveren om vooruit te denken over de mogelijkheden na corona.

In aanmerking voor ondersteuning komen (samenwerkingsverbanden van en met) mkb-ondernemingen actief in de toeristische en recreatieve sector in Limburg. Ondersteuning is beschikbaar voor vernieuwende productmarktcombinaties met economisch rendement die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. Het gaat hierbij om vernieuwende ideeën om bijvoorbeeld een nieuw concept te ontwikkelen, duurzamer te worden, andere markten te ontdekken of op een andere manier toekomstbestendig te ondernemen.

Financiële ondersteuning kan worden verleend vanuit de volgende twee financieringsinstrumenten van het programma: VoucherProject en InnovatieProject. Beide instrumenten hebben een individuele en een collectieve variant.

Het instrument VoucherProject is gericht op ontwikkeling en het toetsen van de haalbaarheid. De individuele variant biedt 50% ondersteuning tot een maximum van € 2500. De collectieve variant, voor ten minste drie samenwerkende mkb-ondernemingen, biedt 50% ondersteuning tot een maximum van € 10.000.

Het instrument InnovatieProject is gericht op de realisatie van ideeën. De individuele variant biedt 35% ondersteuning tot een maximum van € 10.000. De collectieve variant, voor ten minste twee samenwerkende mkb-ondernemingen, biedt 35% ondersteuning tot een maximum van € 25.000.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij NV Industriebank LIOF. Aanvragen voor het instrument VoucherProject kunnen doorlopend worden ingediend en worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Aanvragen voor het instrument InnovatieProject kunnen tijdens een tenderperiode worden ingediend en worden gerangschikt aan de hand van diverse beoordelingscriteria.

Zie ook: https://liof.nl/uitgelicht/liof-lanceert-programma-voor-toerisme-recreatie

Terug naar overzicht