Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
2

Cultuurfonds Drenthe nomineert drie inzendingen voor Drentse Anjer Prijs

Op 9 april 2018 reikt het Cultuurfonds Drenthe voor het eerst de Drentse Anjer Prijs uit. Deze nieuwe, jaarlijkse onderscheiding is speciaal bedoeld voor groepen en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000. Er zijn drie culturele organisaties genomineerd: Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren, Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst en Loods 13 uit Emmen.

Er werden in totaal 42 projecten ingediend. Een belangrijk criterium voor nominatie was, dat de groep gedreven moet zijn, zich verder te ontwikkelen voor het culturele klimaat in Drenthe. De drie door de jury genomineerde groepen wordt daarom gevraagd, hun ambitie in maximaal 1.000 woorden te omschrijven of in een filmpje te verbeelden. Er moet inzichtelijk worden gemaakt hoe het te winnen geldbedrag zal worden ingezet. De uiteindelijke winnaar wordt geacht een goed ambassadeur te zijn van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.

 

De Drentse Anjer Prijs wordt uitgereikt door commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma. Zij is tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe.

Terug naar overzicht