Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
2

Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde presenteert nieuw opleidingsprofiel hbo verpleegkundige

ZonMw heeft in opdracht van het ministerie van VWS subsidie verstrekt aan het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) voor de ontwikkeling van een nieuw opleidingsprofiel voor de hbo verpleegkundige. Op het landelijke congres ‘Bachelor Nursing 2020’ is het profiel van deze nieuwe bachelor gepresenteerd. Het profiel is ontwikkeld door de 17 hogescholen, verenigd in het LOOV, in nauwe samenwerking met het werkveld.

Het nieuwe opleidingsprofiel biedt aan alle hogescholen een nationaal kader voor de lokale onderwijscurricula. Studenten die vanaf 2016 opgeleid worden, kunnen hiermee goed worden voorbereid voor de moderne verpleegkundige zorgverlening, waarin de verpleegkundige zorg steeds meer in de wijk en samen met de cliënt en zijn of haar omgeving, zal worden vormgegeven.

Het ZonMw programma 'Zichtbare schakel - De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt' heeft een tweede fase gekregen, waarin heel specifiek een impuls gegeven wordt aan de opleiding en deskundigheidsbevordering van wijkverpleegkundigen. De betrokkenheid van ZonMw bij dit onderwerp sluit aan bij de ambitie van ZonMw om kennis en zorgvernieuwingen alsmaar meer via het onderwijs van zorgprofessionals te verspreiden en te implementeren.

Terug naar overzicht