Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
2

Meer fiscaal voordeel voor de bouw van sociale huurwoningen

Met ingang van 1 januari 2020 zijn er twee nieuwe varianten toegevoegd aan de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV): de RVV Nieuwbouw 2020 (RVVN) en de RVV Tijdelijke Woningen (RVVT).

Met deze nieuwe varianten worden verhuurders en woningcorporaties met meer dan 50 sociale huurwoningen gestimuleerd tot het bouwen van nieuwe en/of tijdelijke woningen.

RVV Nieuwbouw 2020
De bijdrage oftewel de heffingsvermindering per woning in het kader van de RVV Nieuwbouw 2020 is afhankelijk van de gemeente waar de nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd:

  • indien de nieuwbouw wordt gerealiseerd in één van de gemeenten in het gemeente-overzicht RVV Nieuwbouw 2020 (dit betreft gemeenten waar de woningschaarste nu en/of in de toekomst groot is), dan bedraagt de heffingsvermindering € 25.000 per woning bij een minimale investering van € 62.500;
  • indien de nieuwbouw wordt gerealiseerd in een andere gemeente dan in één van de gemeenten in het gemeente-overzicht RVV Nieuwbouw 2020, dan bedraagt de heffingsvermindering € 12.500 per woning bij een minimale investering van € 31.250.


Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Conceptaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 2 januari 2020, definitieve aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 3 februari 2020.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rvv/rvv-nieuwbouw

RVV Tijdelijke Woningen
De bijdrage in het kader van de RVV Tijdelijke Woningen bestaat uit een vrijstelling van het betalen van verhuurderheffing. Met deze vrijstelling hoeft er voor maximaal vijftien jaar geen verhuurderheffing te worden betaald voor de gerealiseerde tijdelijke woningen.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Conceptaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 3 februari 2020, definitieve aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 2 maart 2020.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rvv/rvv-tijdelijke-woningen

Terug naar overzicht