Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
2

Nulplafond voor Mensenrechtenfonds Kleine Activiteiten 2017 gepubliceerd en aankondiging nieuw subsidiekader

Op 23 januari 2017 is het nieuwe subsidiekader voor het Mensenrechtenfonds 2017-2020 beschikbaar. Dit subsidiekader wordt nog in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf deze datum kunt u weer aanvraag indienen voor uw project. In 2017 krijgt het Mensenrechtenfonds € 1 miljoen extra voor de naleving van mensenrechten. Een gedeelte van het Mensenrechtenfonds wordt via de Nederlandse ambassades beschikbaar gesteld voor projecten die zich op één specifiek land richten.  Het indienen van zo'n projectvoorstel dient rechtstreeks bij de betreffende ambassade plaats te vinden.  Niet elke ambassade heeft de beschikking over een budget uit het Mensenrechtenfonds. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Directie multilaterale instellingen en mensenrechten (DMM) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken via DMM@minbuza.nl.
 
Voor projectvoorstellen die op meerdere landen gericht zijn, kan de aanvraag worden ingediend bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 
 
Binnen de huidige regeling is het sinds 2015 mogelijk om voor Kleine Activiteiten subsidie aan te vragen. Het subsidieplafond voor dit onderdeel voor 2017 is vastgesteld op € 0.

Terug naar overzicht